Σάββατο 16 Μαΐου 2020

Αλέξανδρος Κάσσης, Φ Υ Γ Α Μ Ε !

Αλέξανδρος Κάσσης, Φ Υ Γ Α Μ Ε !


Κάθε Πέμπτη η ηρωίδα της ιστορίας, Μελίνα, πραγματοποιεί ένα αυθημερόν ταξίδι από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να παρακολουθεί σεμινάρια σχετικά με την εργασία της. 

Η ζωή της είναι σε τάξη και μακριά από παρορμητισμούς. Ερωτεύεται προβλέψιμα, με μέτρο, αξιοπρεπώς. Με επιθυμίες δεμένες με σκοινιά, διάγει βίο ανήσυχα ήσυχο. Αγαπάει τη μουσική, λατρεύει το Passenger του Iggy Pop... γιατί στα τραγούδια βρίσκονται κρυμμένα τα όνειρά της. 

Σε ένα τυπικό της ταξίδι στη συμπρωτεύουσα, η Μελίνα βγαίνει από τις νόρμες της, αποφασίζει να παρατείνει τη διαμονή της και να ζήσει εντελώς αλλιώς, κόντρα στον τρόπο που ζούσε ως τότε. 

Γίνεται Επιβάτης σε ένα ταξίδι προς το άγνωστο και το απρόοπτο και, ουσιαστικά, προς τον βαθύτερο εαυτό της. Παρασύρεται από τη στιγμή, γεύεται φέτες μιας ελευθερίας που στερείται στην καθημερινότητά της. 

Ο Αλέξανδρος Κάσσης, μέσω της Μελίνας και των υπολοίπων ηρώων, δίνει φωνή στον καταπιεσμένο μας εαυτό και στην ανάγκη του για απόδραση από την ραγισμένη ασφαλή πλευρά του. Δίνει φωνή στο δικαίωμα να διατηρήσουμε την διαφορετικότητά μας μέσα σε μια εποχή που επιβάλλει καλούπια και ομοιότητες. 

Με γραφή στακάτη, γρήγορη, γεμάτη μουσικότητα και ρυθμό δημιουργεί εικόνες και συναισθήματα και καρδιές που πάλλονται. 

Ένα εξαιρετικό μυθιστόρημα μικρής έκτασης και μεγάλων νοημάτων, πρόκληση - πρόσκληση για φυγή, το οποίο σίγουρα αξίζει επανέκδοση.

Και οπωσδήποτε περιμένουμε το επόμενο συγγραφικό αποτύπωμα του ταλαντούχου Αλεξάνδρου Κάσση. 


Εκδόσεις Γαβριηλίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου